Historija

U Tuzli je danas pod sloganom „U voljenom gradu svi na biciklijadu“ održana šesta po redu tuzlanska biciklijada, na kojoj je učestvovalo preko 3000 rekreativaca iz Tuzle i drugih gradova TK i šire. Start biciklijade bio je u 11 sati, na južnoj magistrali u tuzlanskom naselju Stupine, odakle je najprije startalo nekoliko stotina najmlađih učesnika biciklijade, nakon čega su krenuli i ostali učesnici koji su nakon pređenih 14 kilometara staze, na cilj stigli negdje oko 12 sati.

Ono što je izazvalo simpatije mnogih, jeste da su se i na ovogodišnjoj biciklijadi pojavile cijele porodice, zatim mnogi tuzlanski rekreativci u poznim godinama života, kao i oni kojima bicikl i nije baš redovno prijevozno sredstvo u gradu. I ovogodišnja biciklijada nije bila takmičarskog karaktera, jer je osnovna namjera organizatora bila druženje uz podizanje svijesti o rekreativnom biciklizmu.

Kako je kazao Edin Mukinović iz Biciklističkog kluba Tuzla, cilj je promovirati zdrav život, druženje, ali i animirati gradske vlasti za izgradnju biciklističkih staza u gradu.

Pogledajte kompletnu galeriju sa Šeste Tuzlanske Biciklijade.

Šesta Tuzlanska Biciklijada

Sponzori Šeste Tuzlanske biciklijade

Nipex, Lejla voda ljubavi, Violeta, Tekmar, Rio, Genelec, M Bike Shop, Dukat, Alpamm, Trans Turist, Rudarski institut Tuzla, Gradska uprava Tuzla, JKP Komunalac, Centralno grijanje Tuzla, Menprom, Securitas, JK SKPC Mejdan, Vodovod i Kanalizacija, Kodel Mont, Next Bike, Osmijeh za osmijeh, Telix

Medijski pokrovitelji Pete Tuzlanske biciklijade

Tuzlanski.ba, Kameleon, RTV7, Webpage.ba, RTVTK, Klix, Fena, Tip.ba, Una Storia, Dom Mladih Tuzla.